Min väg till Morshyttan

En bok skriven av Sture Bylen. Utgiven år 2017. 

Att förvalta och ge liv åt historien genom sina modeller är något som modellbyggaren Sture Bylén drivits av de senaste decennierna. Drömmen om att återskapa ett stycke verklighet från barndomen har fått stor uppmärksamhet både lokalt och bland andra modellbyggare.

En modelljärnväg blir som bekant aldrig riktigt färdig. Men efter år av efterforskningar, möten med människor som minns tillbaka och många timmars skapande så har Sture gjort verklighet av den dröm som växte sig allt starkare när barndomens modelljärnvägsintresse återkom med full kraft i vuxen ålder.

Det är med stor glädje vi i nära samarbete med modellbyggaren, författaren och fotografen Sture Bylén skapat den här boken om Morshyttan–Rossberga 1959. En modelljärnväg byggd med ett stort mått inspiration från den verklighet som idag är historia.

Boken som är inbunden omfattar 176 sidor fyllda med Stures egna erfarenheter kring modellbygge, hans idéer och tips för den som själv vill komma vidare i sitt eget skapande. En bok där man hittar både hitta inspiration och guider till olika byggmoment. Format 215 x 275 mm.

Ur innehållet:

- Valet av förebild
- Förebildsforskning
- Anläggningsbygget
- Att lura ögat
- Vart hobbyn kan leda
- Kung i sitt rike
- Att bygga hus
- Våga fuska mera
- Behöver man en verkstad
- Inte bara landskap
- Att visa sin anläggning

Boken är slutsåld på förlaget sedan 2023

Tillagd i varukorgen